managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Compleet rookverbod in Marriott-hotels

Posted by managing21 on juli 19th, 2006

De Amerikaanse hotelketen Marriott International heeft bekend gemaakt dat al zijn vestigingen in de Verenigde Staten en Canada rookvrij worden. De regeling wordt van kracht in september. De hotelketen zegt dat in negentig procent van zijn hotelkamers al een rookverbod geldt. Bij de nieuwe maatregel zijn meer dan 2.300 hotel en nagenoeg 400.000 kamers betrokken. 

Het rookverbod wordt door Marriott nu uitgebreid tot alle kamers, maar ook in de openbare ruimtes – lobby, restaurants, bars en vergaderruimtes – zal het roken in de toekomst niet meer toegelaten zijn. Gasten die in hun kamer toch op roken betrapt worden, riskeren te moeten opdraaien voor de reinigingskosten. Die zouden kunnen oplopen tot 200 of 300 dollar. Marriott heeft ongeveer 2.800 vestigingen in 68 verschillende landen. De keten omvat de merken Marriott, Ritz-Carlton, Renaissance, Courtyard, Residence Inn en Fairfield Inn.

Ook andere Amerikaanse hotelketens, zoals Westin Hotels & Resorts en Triangle Hotels, hebben eveneens al een rookverbod ingevoerd. Er wordt daarbij opgemerkt dat de consument niet meer zo tolerant is ten opzichte van het roken dan vroeger. Volgens sommigen weigeren vele klanten een overnachting wanneer ze bemerken dat er in de lobby van het hotel wordt gerookt. Volgens een woordvoerder van de Hilton-keten kost het ongeveer 1.440 euro om de rookgeur totaal uit een hotelkamer te verdrijven.