managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Chinees internetgebruik groeit met twintig procent

Posted by managing21 on juli 19th, 2006

Het aantal Chinese internauten kent een grote groei. Eind juni kende het land volgens cijfers van de Chinese overheid 123 miljoen internetgebruikers. Dat is een groei met 19 procent tegenover de maand juni vorig jaar. 

Ongeveer 77 miljoen Chinezen hebben een internettoegang met breedband. De meeste Chinese internetgebruikers zijn jonge mensen uit de relatief welvarende steden. De internauten vertegenwoordigen nu 9,5 procent van de in totaal 1,3 miljard Chinezen.

In de eerste helft van dit jaar werden ongeveer 90.000 nieuwe Chinese websites geopend. Daarmee komt het totaal aantal geregistreerde websites in China uit op 788.400. De Chinese regering oefent echter in toenemende mate controle uit op het internetgebruik van haar onderdanen. Zo zijn al honderden websites geblokkeerd omdat zij politiek gevoelig materiaal zouden bevatten.