managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Groot aantal verkiezingen verloopt allesbehalve democratisch

Posted by managing21 on april 29th, 2018

Het aantal verkiezingen over de hele wereld heeft een recordhoogte bereikt, maar dit heeft weinig gedaan om de kwaliteit van de democratie op aarde te verbeteren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Birmingham en de London School of Economics. De bevindingen tonen aan dat een opmerkelijk hoog aantal nationale verkiezingen niet vrij en eerlijk is. Dit stelt autoritaire leiders in staat aan de macht te blijven. Ook kon men zien dat de opkomst van nieuwe technologie een rol speelt in het proces van manipulatie. De onderzoekers maken gewag van een niveau van democratisch verval waarvan dictators over de hele wereld hebben kunnen profiteren.

Lees Verder