managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Financiële autoriteiten moeten duurzame investering eisen

Posted by managing21 on april 29th, 2018

De European Banking Authority, de European Insurance and Occupational Pensions Authority de European Securities and Markets Authority zouden dit jaar nog een procedure moeten introduceren waardoor het mogelijk wordt om onder meer de ecologische en sociale gevolgen van financiële projecten te toetsen. Dat staat in een aanbeveling van het Comité voor Economische en Monetaire Affaires in het Europees Parlement. Onder meer zouden de instellingen moeten controleren of voorgestelde financiële projecten beantwoorden aan de eisen van de Klimaatakkoorden van Parijs. Ook moet worden gegarandeerd dat duurzame labels niet onterecht worden toegekend of gebruikt.

Lees Verder