managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Airbus weer in opspraak

Posted by managing21 on juli 23rd, 2006

Bij de productie van de Airbus A380 zijn nog meer problemen aan het licht gekomen. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel. Het magazine stelt dat al begin dit jaar gebreken opdoken aan het achterste deel van de rompconstructie. Dat gedeelte van de Airbus-structuur zou niet stevig genoeg zijn geweest. 

Het Europese vliegtuigconcern heeft volgens Der Spiegel begin maart besloten om de betrokken sectie, die uit geavanceerde kunststof is vervaardigd en onder meer de stuurinrichting van het toestel omvat, te versterken. Het onderdeel in kwestie is van Spaanse makelij.

Na de aanhoudende problemen met de A380 heeft Airbus volgens Der Spiegel besloten om in de fabriek in Hamburg een toezichthouder in te zetten. Deze gevolmachtigde staat in direct contact met de leiding van het concern. Hij moet maatregelen nemen om de achterstand in de productie in te lopen. Als eerste maatregel heeft hij volgens het magazine een verlenging van de arbeidstijd ingevoerd.

Airbus stelt dat Der Spiegel de zaak heeft opgeblazen. “Het betreft een oud probleem dat al lang is opgelost,” aldus de constructeur.