managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Eén op drie wil gsm-betalen

Posted by managing21 on juli 23rd, 2006

Eén op drie consumenten staat positief tegenover gsm-betalingen in onder meer winkels en parkeergarages. Dat blijkt uit een enquête van het onderzoeksbureau InSites Consulting. Het ontvangen van commerciële informatie over de mobiele telefoon wordt echter door meer dan de helft van de consumenten beschouwd als een inbreuk op de privacy. 

Uit het onderzoek blijkt dat het internet voor de helft van consumenten de belangrijkste informatiebron is, voor de krant (27 procent) en de mobiele telefoon (27 procent). “Als er een digitale krant zou zijn die op de persoon afgestemd nieuws bevat, zou deze ongeveer even populair zijn als een papieren krant,” aldus de onderzoekers. “Eén op vijf respondenten zou met de komst van een digitale krant de papieren krant links laten liggen.”

Als het gaat om informatie op een gsm-toestel, vormen verkeersinformatie, het weer en de actualiteit de populairste nieuwscategorieën. Negentig procent van de ondervraagden wil enkel informatie die men zelf vooraf expliciet aangevraagd heeft. Ongeveer veertien procent van de ondervraagden bleek bereid te betalen voor mobiele informatie.