managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

NASA wil wetenschappelijk onderzoek opschorten

Posted by managing21 on juli 30th, 2006

De ruimtevaartorganisatie NASA denkt eraan de onderzoeksprogramma’s aan boord van het International Space Station (ISS) minstens een jaar op te schorten om zijn begrotingstekort van 100 miljoen dollar op te vullen. Dat heeft Kirk Shireman, adjunct-directeur van het ISS-programma van de NASA, aangekondigd.

Het NASA-budget voor het ISS-onderzoek was vorig jaar al teruggebracht naar 200 miljoen dollar om de schade van de orkaan Katrina te herstellen en budgetoverschrijdingen van het spaceshuttleprogramma te betalen. Voor volgend jaar is een bedrag van bijna 100 miljoen dollar voorzien.

De NASA heeft de voorbij twee jaar zijn aandacht verplaatst van het ruimteonderzoek naar bemande ruimtevluchten. Begin 2004 heeft de Amerikaanse president George W. Bush immers aangekondigd dat de Verenigde Staten weer astronauten naar de maan en later naar de planeet Mars moet sturen.