managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Amerikaanse overheid controleert websites soldaten

Posted by managing21 on juli 30th, 2006

Het Amerikaanse ministerie van defensie is niet gelukkig met de online activiteiten van talloze Amerikaanse soldaten die in Irak gestationeerd zijn. De soldaten gebruiken het internet om hun oorlogservaringen uit de doeken te doen. De Amerikaanse overheid zegt dat die getuigenissen negatief kunnen uitdraaien voor het imago van de Verenigde Staten.

Vele Amerikaanse soldaten zetten hun verhalen over Irak op websites zoals YouTube, Ogrish of MySpace. “Daartussen zit ook veel videomateriaal over de bloedige nasleep van aanslagen,” meldt de BBC. US Central Command, verantwoordelijk voor de oorlogsvoering in Irak en Afghanisten, zou de websites constant controleren, net zoals weblogs en andere online locaties waar beeldmateriaal verschijnt dat schadelijk kan zijn voor het imago van de Verenigde Staten.

Op Ogrish verschijnen ook veel filmpjes die afkomstig zijn van opstandelingen die de westerse troepen aanvallen. Het Amerikaanse ministerie van defensie zegt dat deze video’s een propagandamiddel zijn tegen de Verenigde Staten. Ogrish-topman Hayden Hewitt voert echter aan dat er in het westen een verkeerde indruk bestaat over de oorlog. “Men denkt dat het er netjes aan toe gaat,” stelt hij. “Mensen zijn vergeten hoe grof een oorlog is.”