managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Sociale netwerksites genereren 280 miljoen dollar reclame

Posted by managing21 on juli 30th, 2006

Sociale netwerksites zullen dit jaar ongeveer 280 miljoen dollar omzet genereren aan reclame. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau eMarketer. Het grootste gedeelte van die inkomsten gaat volgens eMarketer naar MySpace, dat een reclame-omzet van 180 miljoen dollar zou halen.

De onderzoekers stellen dat Amerikaanse bedrijven dit jaar 16.7 miljard dollar zullen besteden aan online reclame. Sociale netwerken hebben daarbij een marktaandeel van 1,7 procent. Volgens eMarketer zal dat marktaandeel in 2010 aangegroeid zijn tot 6,3 procent. Adverteerders zouden dan ongeveer 1,8 miljard dollar besteden een sociale netwerken.

MySpace is inmiddels de grootste website van de Verenigde Staten geworden en vertegenwoordigde in de eerste week van de zomervakantie 4,5 procent van alle internetbezoek. De site heeft wereldwijd 75 miljoen geregistreerde gebruikers. Het grootste gedeelte van de inkomsten is afkomstig van merken die op MySpace een eigen profiel aanmaken en van gesponsorde content.

De website realiseerde in de eerste helft van dit jaar amper 11,8 miljoen dollar uit traditionele online advertenties. Vooral filmmaatschappijen zijn actief op MySpace, hoofdzakelijk met profielen van personages uit hun films, zoals de figuur Jill Johnson (Camille Belle) uit de thriller ‘When a Stranger Calls’ van Sony Pictures Entertainment.