managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

YouTube groter dan MySpace

Posted by managing21 on augustus 2nd, 2006

MySpace is alweer zijn titel als populairste website kwijt. Dat blijkt alvast uit een rapport van het onderzoeksbureau Alexa. YouTube zou nu 3,9 procent vertegenwoordigen van het dagelijks internetbezoek. MySpace zou aan een marktaandeel van 3,35 procent komen. Het onderzoeksbureau Hitwise had vorige maand gemeld dat MySpace voor het eerst Yahoo van de troon had gestoten.

Het succes van de videosite YouTube is volgens de onderzoekers tijdens de eerste zes maanden van dit jaar enorm toegenomen. Het aantal gebruikers groeide tijdens die periode volgens Nielsen/NetRatings met maar liefst 297 procent. Daarnaast kwam naar voor dat een YouTube-bezoeker gemiddeld 28 minuten op de site blijft. De meerderheid van de bezoekers zijn volgens de onderzoekers mannen.

YouTube zou inmiddels een marktwaarde hebben van één miljard dollar. Dat is bijna het dubbele dat mediamagnaat Rupert Murdoch betaalde voor de overname van MySpace. Vorige maand nog meldde het onderzoeksbureau Hitwise dat MySpace er voor de eerste keer in de geschiedenis in was geslaagd om Yahoo te vloeren als populairste website. MySpace kreeg van Hitwise een marktaandeel van 4,46 procent toegewezen, tegenover 4,42 procent voor Mail Yahoo.