managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Web 2.0 blijft populariteit winnen

Posted by managing21 on juni 6th, 2006

Web 2.0-toepassingen winnen aan populariteit, omdat ze het internet echt interactief maken op een veilige manier. Het oorspronkelijke internet (Web 1.0) bezorgde de gebruikers immers wel informatie, maar hij kon daar geen invloed op uitoefenen. Met Web 2.0 zijn de gebruikers wel in staat om de informatie op websites te veranderen of aan te vullen. En die mogelijkheid blijkt aan te slaan.

“Op de site komen bij Web 2.0-toepassingen verschillende bronnen en informatie samen,” schrijft het magazine Intermediair. “Door de veelvoud aan bronnen ontstaat een geheel nieuwe vorm van informatievoorziening. “Een voorbeeld van zo`n Web 2.0-toepassing is de weblog. Met het bijhouden van een online dagboek kunnen ook andere gebruikers informatie op de blog plaatsen, bijvoorbeeld door reacties te posten naar de blog.”

Het magazine stipt echter aan dat weblogs niet de enige toepassing zijn van Web 2.0. “Ook het vriendennetwerk Hyves en online encyclopedie Wikipedia zijn daar voorbeelden van,” aldus Intermediair. De basis van Web 2.0 ligt feitelijk in het gegeven dat gebruikers zelf heel eenvoudig informatie kunnen toevoegen aan een website.”