managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Handschoenen aan voor winkelkarretjes?

Posted by managing21 on augustus 4th, 2006

Eerder al was uit onderzoek gebleken dat een bureau een grotere broeihaard is van bacteriën dan de toiletbril, maar Zuid-Koreaanse onderzoekers noemen de stang van het winkelkarretje met grote voorsprong het vuilste voorwerp dat in het dagelijks leven wordt gebruikt.

Uit het onderzoek bleek dat de stangen van de winkelwagentjes meer dan 1.100 verschillende bacteries bleek te bevatten. Dat is bijna dubbel zoveel als een computermuis in een internetcafé, die aan 690 eenheden kwam. Daarna volgden de lussen waaraan passagiers zich in het openbaar vervoer vasthouden, waar 380 verschillende bacteries werden gevonden.

Daarmee zijn die lussen juist iets viezer dan de deur van een openbaar toilet. Relatief proper bleken liftknoppen (130 bacteries) en de handvaten in de metro (86). De onderzoekers kwamen wel tot de slotsom dat nagenoeg alle bacteries verdwijnen wanneer men zijn handen wast met zeep.