managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

RSS en streaming video populairder bij uitgevers

Posted by managing21 on augustus 4th, 2006

Online uitgevers maken steeds meer gebruik van streaming video en RSS-toepassingen. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek van KPMG naar nieuwe trends binnen de uitgeverij-sector. Ook podcasts staan volgens de onderzoekers voor een belangrijke groei, maar het gebruik van weblogs lijkt te stagneren.

“Streaming video blijkt goed in de smaak te vallen bij uitgevers,” aldus het magazine Managers Online. In 2005 werd streaming video nog maar door 11procent van de uitgevers gebruikt, maar dat is dit jaar al gestegen tot 21 procent. Bovendien gaf 40 procent aan binnen een periode van twee jaar streaming video te zullen gebruiken.”

Ook RSS is wordt bij uitgevers steeds populairder. KPMG kwam tot de vaststelling dat op dit ogenblik 20 procent van de ondervraagden gebruik maken van RSS-feeds. Vorig jaar was dat nog 11 procent. De volgende twee jaar zou het RSS-gebruik nog eens met 14 procent toenemen.

Het gebruik van weblogs is volgens KPMG daarentegen aan het stagneren. “Momenteel heeft 17 procent van de uitgevers een weblog,” aldus de onderzoekers. Uit het onderzoek blijkt dat dit aantal slechts een beetje zal stijgen. Over twee jaar zou 22 procent van de uitgevers er gebruik van maken. Bloggers worden volgens KPMG nog vooral gezien als hobbyisten.

Podcasts daarentegen staan volgens de onderzoekers wel voor een behoorlijke groei. Op dit ogenblik heeft 8 procent van de uitgevers een podcast in zijn portefeuille, maar 27 procent zegt daar binnen de twee jaar mee te zullen starten.