managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

De pen zal blijven schrijven

Posted by managing21 on augustus 5th, 2006

Er zal altijd een grote vraag blijven naar schrijfwaren. Dat stellen een aantal vertegenwoordigers van de Nederlandse schrijfwarenbranche. Daarbij wordt opgemerkt dat er veel consumenten werkelijk verzot zijn op pennen en dat de pen voor velen ook een semi-luxeproduct is.

Men zou kunnen veronderstellen dat computers en andere technologieën de pen naar het tweede plan hebben verschoven, maar volgens de Nederlandse schrijfwarenbranche is daar geen sprake van. “De markt voor schrijfwaren is heel veelzijdig is en zijn er mensen die werkelijk verzot zijn op pennen, van hobbyisten tot verzamelaars,” benadrukken ze.

Daarbij wordt gesteld dat de pen eigenlijk een semi-luxeproduct is dat vooral op zijn uiterlijk wordt behoordeeld. “Het is en blijft dan ook een ideaal relatiegeschenk,” schrijft het magazine Kantoor Business. Maar er wordt aan toegevoegd dat het pennenpubliek behoorlijk behoudend is en dat producenten en verkopers voorzichtig moeten zijn met het aanbod van trendy merken.