managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Kawasaki stapt uit Airbus

Posted by managing21 on augustus 6th, 2006

Het Japanse Kawasaki Heavy Industries heeft besloten om zijn samenwerking met Airbus stop te zetten. De Japanse industriereus heeft vijftien jaar lang onderdelen geleverd voor de Airbus A321. De twee partners zouden niet tot een overeenkomst zijn kunnen komen voor het hernieuwen van het contract.

De samenwerking tussen Kawasaki Heavy Industries en Airbus dateert van 1991, toen het Japanse bedrijf onderdelen voor de romp van de Airbus A321 begon te leveren. In totaal zijn er van het toestel 545 exemplaren besteld. Daarvan zijn er tot nu toe ook 355 eenheden geleverd. de Airbus A321 biedt plaats aan 185 passagiers.

De Japanse industrie heeft zich de jongste tijd steeds meer toegelegd op de constructie van vliegtuigonderdelen. Tijdens het voorbije boekjaar kenden die activiteiten bij Kawasaki Heavy Industries een groei van 16 procent. Dat is onder meer te wijten aan een grotere samenwerking met Boeing voor de levering van onderdelen voor het B777-model.