managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Personeel wil duurzame werkomgeving

Posted by managing21 on augustus 6th, 2006

Amerikaanse werknemers geven de voorkeur aan een milieuvriendelijke werkomgeving boven een salarisverhoging. Dat blijkt uit een onderzoek van vastgoedspecialist Mortgage Lenders Network (MLN). De onderzoekers stellen daarbij dat duurzame oplossingen de basis vormen voor het toekomstig succes van het bedrijfsleven.

De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 94 procent van de Amerikanen de voorkeur geven aan een werkomgeving die energie-efficiënt en milieuvriendelijk is. Vrouwen bleken daarbij meer milieubewust te zijn dan mannen, want 72 procent van de werkende Amerikaanse vrouw heeft een sterke voorkeur voor een milieubewuste werkgever. Bij mannen was dat 64 procent.

Ook bleken werknemers tussen 45 en 54 jaar een grotere voorkeur te hebben voor een ecologische werkomgeving (74 procent) dan hun collega’s tussen 25 en 34 jaar (62 procent). Maar volgens de onderzoekers zijn ook Amerikaanse werkgevers zich milieubewuster gaan opstellen. Zo leverde de Amerikaanse Green Building Council het voorbije jaar 417 certificaten afgeleverd voor ecologische nieuwbouw. Dat is een stijging met 150 procent op drie jaar tijd.

MLN zelf heeft zelf ook een nieuw milieuvriendelijk hoofdkantoor gebouwd in Wallingford (Connecticut). “Een milieuvriendelijk bedrijfsbeleid is meer dan een streven naar een tevreden en gezond personeel en een gestegen productie,” aldus een woordvoerder. “Onafhankelijkheid van energie vormt de basis van een financiële onafhankelijkheid. Duurzame bronnen zijn daarbij een belangrijke stap.”