managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Internetverslaving grijpt verder om zich heen

Posted by managing21 on augustus 8th, 2006

De internetverslaving grijpt steeds verder om zich heen. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek van de online prijsvergelijker Kelkoo. Meer dan de helft van de ondervraagden gaf daarbij toe langer te internetten dan ze vooraf hadden gepland en bijna negentig procent bekende het internet te zouden missen indien ze geen toegang zouden hebben.

“Ruim 54 procent van de Nederlanders geeft aan dat ze vaak langer internetten dan ze zich van tevoren hadden voorgenomen,” aldus het Algemeen Dagblad. “Van de 65 procent die een partner heeft, vindt bijna 10 procent dat deze te lang met internet bezig is. Van de 32 procent van de respondenten die kinderen hebben, vindt ruim 12 procent dat deze te lang internetten.”

Maar 88 procent van de ondervraagden gaf ook toe het internet te zouden missen als ze er geen toegang toe zouden hebben. Eén op zes bekende ook dat zijn internetgedrag als een verslaving aanvoelt. Daarnaast doet ruim 43 procent vaak wat anders op internet dan hij of zij in eerste instantie van plan was. Ruim de helft van de ondervraagden internet langer dan ze eigenlijk zouden willen.

Verder bleek dat ruim 40 procent van de ondervraagden later naar bed ging omdat ze nog aan het internetten waren. Bijna 10 procent brengt door zijn internetgedrag minder tijd door met zijn partner, kinderen of vrienden.