managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Japan blijft bij bemande maanbasis

Posted by managing21 on augustus 8th, 2006

De Japanse ruimtevaartorganisatie Jaxa wil tegen 2020 een eerste astronaut op de maan zetten. Dat heeft Jaxa-topman Junichiro Kawaguchi tijdens een symposium bevestigd. Maar het is nog niet duidelijk hoe Japan een dergelijk project zal kunnen financieren. Daarvoor is immers hulp van buitenaf nodig.

Japan heeft al langer plannen om een bemande maanbasis op te zetten, maar een dergelijk project kost minstens 26 miljard dollar. Volgens het magazine Nature zijn alleen de Verenigde Staten in staat om een dergelijk project te financieren. Japan zou dan ook bij andere geïnteresseerde landen moeten aankloppen om het project gezamenlijk te financieren.

Volgend jaar wil Jaxa een satelliet in een baan rond de maan brengen. Voor de volgende tien jaar heeft de Japanse ruimtevaartorganisatie drie onbemande onderzoeksvluchten op het programma staan. Daarna zou men op de maan een basis willen uitbouwen. Astronauten zouden daar zes maand verblijven.