managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Roemenië en Bulgarije rijden onverzekerd

Posted by managing21 on augustus 8th, 2006

De Europese Commissie gaat actie ondernemen tegen Roemeense en Bulgaarse autobestuurders. Die zouden immers massaal onverzekerd rondrijden. Wanneer beide landen zich op 1 januari bij de Europese Unie aansluiten, zullen er aan hun grenzen met Hongarije en Griekenland controles ingelast worden.

“Commissaris Olli Rehn, bevoegd voor de afhandeling van de uitbreiding van de Europese Unie, benadrukt dat dertig procent van de Bulgaarse autobestuurders onverzekerd rondrijdt,” aldus het magazine Nieuwsblad Transport. “In Roemenië zou dat ongeveer twintig procent bedragen.”

Dat zijn cijfers die door de betrokken landen zelf zijn aangegeven. Vermoed wordt dat het aantal onverzekerde voertuigen in realiteit nog veel hoger zal liggen, want beide landen proberen zich met het oog op een EU-lidmaatschap in een zo gunstig mogelijk daglicht te plaatsen.

De Europese Commissie heeft Roemenië opgelegd om tegen 1 november een wet uit te vaardigen op de controle van autoverzekeringen.