managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Citigroup niet langer grootste bank

Posted by managing21 on augustus 8th, 2006

Bank of America heeft Citigroup onttroond als grootste bank van de wereld. Dat meldt het persbureau Reuters. De marktwaarde van de nieuwe leider bedraag 239,36 miljard dollar, tegenover 239,34 miljard dollar voor Citigroup. Bank of America is nu het vierde grootste bedrijf van de Verenigde Staten.

Reuters stelt dat de groei van Bank of America te danken is aan een agressieve expansie, terwijl Citigroup het recent moeilijker heeft op de Amerikaanse consumentenmarkt. Bank of America is nu het vierde grootste bedrijf van de Verenigde Staten, na Exxon Mobil, General Electric en Microsoft.

Citigroup blijft nog wel de Amerikaanse bank met de grootste portefeuille en beheert een bedrag van 1,63 triljoen dollar, tegenover 1,45 triljoen bij Bank of America. Het Britse HSBC Holdings beheert de grootste portefeuille ter wereld (1,74 triljoen dollar). De Britse bank stootte Citigroup daar vorige week van de troon.