managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Britten willen hun terreurverhalen kwijt

Posted by managing21 on augustus 11th, 2006

De website van BBC News heeft donderdagnamiddag nagenoeg tweeduizend reacties gekregen van mensen die hun persoonlijke verhalen kwijt wilden over de terroristische dreigingen op de Britse luchthavens. Het BBC-middagverhaal over de dreiging kreeg op de websites meer dan 3,2 miljoen bezoekers.

“Een topverhaal op de BBC-website wordt normaal gelezen door ongeveer een half miljoen mensen,” aldus het magazine DotJournalism. “Met meer dan 3,2 miljoen pageviews zat het verhaal ‘Airlines Terror Plot’ op het middaguur al ver boven dat gemiddelde.”

In de namiddag had de sectie ‘Have Your Say’ van BBC News al bijna 2.000 commentaren ontvangen. Daarvan waren er op dat ogenblik al 500 gepubliceerd, terwijl nog meer dan 1.300 reacties in de wachtrij zaten om te verschijnen. Daarnaast kreeg BBC News ook nog eens meer dan duizend e-mails van Britten die hun belevenissen op de verschillende luchthavens kwijt wilden.