managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Hollywood versoepelt download-beperkingen

Posted by managing21 on augustus 12th, 2006

De Amerikaanse filmindustrie gaat zijn kopieerbescherming versoepelen. De DVD Copy Control Association, een vereniging van de belangrijkste filmstudio’s uit Hollywood moet daarvoor de bestaande encryptietechnologie (Content Scramble System) aanpassen. Daardoor moet het mogelijk worden om films op dvd te branden.

“Films die legaal worden gedownload, moesten tot nu toe nog altijd op computer bekeken worden,” stipt het persbureau Associated Press aan. “Door de strenge anti-kopieermaatregelen was het immers niet mogelijk om een film op dvd te branden en op televisie te bekijken. Maar de grote filmstudio’s hebben nu besloten om hun beleid te versoepelen.”

“Door het nieuwe beleid krijgen filmliefhebbers bovendien de kans om bij distributeurs uit een catalogus een film te kiezen en die ter plaatse te downloaden,” aldus Associated Press. “Meteen komen ook minder bekende films ter beschikking van de geïnteresseerde liefhebber. Met de dvd-producenten worden gesprekken gevoerd om computerschijfjes te maken die compatibel zijn met de encryptietechnologie.”

Insiders stellen dat deze versoepeling slechts het begin is van allerlei vernieuwingen die op komst zijn binnen de sector van video-on-demand.