managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Lexus blijft meest betrouwbare auto

Posted by managing21 on augustus 12th, 2006

Lexus is door het onderzoeksbureau J.D. Power verkozen tot meest betrouwbare auto van het jaar. Het is de twaalfde keer op rij dat de Toyota-dochter als primus uit de bus komt. Mercury en Buick maken de top drie rond. Land Rover had de twijfelachtige eer als minst betrouwbare merk uit de bus te komen.

J.D. Power volgde de klachten van eigenaars van drie jaar oude auto’s. Daarbij bleek dat Aziatische merken een prima score haalden en bovenaan in de rangschikking te vinden zijn. Lexus-eigenaars bleken slechts 136 klachten te hebben op honderd auto’s. Van de Europese auto’s behaalden alleen Jaguar en BMW een plek in de top tien.

De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat het gemiddeld aantal problemen van 227 per honderd auto’s is teruggelopen tot 237 klachten. De slechtste score was voor Land Rover (Ford) met 438 problemen. Saab (General Motors) eindigde voorlaatste met 326 klachten.