managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Ronaldinho voor één dollar naar Verenigde Naties

Posted by managing21 on augustus 12th, 2006

De Braziliaanse voetballer Ronaldinho (26) is zaterdag door de Verenigde Naties aangesteld als woordvoerder voor de sport, ontwikkeling en vrede. De speler van FC Barcelona werd ook nog benoemd tot ambassadeur van het VN-voedselprogramma. Ronaldinho speelt sinds 1999 voor de Braziliaanse nationale ploeg.

Ronaldinho benadrukte dat hij zijn goede leven te danken heeft aan het voetbal en zich vereerd te voelen dat hij dankzij die sport nu iets kan teruggeven. De Braziliaanse ster van Barcelona werd de voorbije twee jaar verkozen tot voetballer van het jaar. De voetballer hoeft zijn VN-werk trouwens niet gratis te doen. Volgens een VN-woordvoerder krijgt hij een vergoeding van één dollar per jaar.

Ronaldinho (Ronaldo de Assis Moreira) werd op 21 maart 1980 geboren in Porto Alegre. Hij begon zijn profloopbaan bij Grêmio. In 2001 tekende hij een contract bij de Franse club Paris Saint-Germain. Twee jaar later ging hij voor 28 miljoen euro naar FC Barcelona, waar hij in 2005 Spaans kampioen werd. Dit jaar won hij met de Catalaanse club ook de Spaanse titel en zegevierde hij ook in de Champions League.