managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Videogame moet Star Trek levendig houden

Posted by managing21 on augustus 14th, 2006

Een nieuw videospel moet de interesse in Star Trek levendig houden. De televisieserie is vorig jaar definitief gestopt en een nieuwe film is pas voorzien voor 2008. De eigenaars vreesden dat die tijdsperiode te groot was om Star Trek onder de aandacht te houden. Het videospel ‘Star Trek: Legacy’ moet die leemte opvullen. De stem van captain James T. Kirk wordt ook hier ingesproken door hoofdfiguur William Shatner. 

Het nieuwe videogame komt in oktober op de markt en geeft spelers de mogelijkheid om meer dan zestig ruimtetuigen uit de vijf televisie-series te besturen. Tegenover het persbureau Reuters gaf William Shatner toe dat de interesse in Star Trek de voorbije jaren is weggeëbd. “Maar Star Trek vormt een onderdeel van het Amerikaanse leven en ik meen dan ook dat we iets nieuw en verschillend moeten aanbieden om het fenomeen actueel te houden.”

De eerste televisiereeks van Star Trek kwam in 1966 voor het eerst op antenne, met William Shatner in de hoofdrol. Shatner zou bij Star Trek blijven, al haalde hij ook successen met enkele televisiefilms. In 1997 leende hij ook al zijn stem aan het videogame ‘Star Trek: Starfleet Academy’. Shatner vertelde aan Reuters dat hij zich niet kon voorstellen dat iemand anders de figuur van Captain Kirk zou spelen.

Naast ‘Legacy’ komen nog enkele andere Trek-games op de markt.