managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

India zoekt luxebussen

Posted by managing21 on augustus 17th, 2006

DaimlerChrysler is in onderhandeling van de Indische constructeur Sutlej Motors om luxe bussen te bouwen voor de Indische markt. Er blijkt in het Aziatische land immers een groeiende vraag te zijn naar bussen uit het hoger marktsegment, dankzij de groei van het binnenlandse toerisme en de uitbouw van een beter autostrade-netwerk. 

Sutlej Motors hoopt op korte termijn een belangrijk aantal bussen op de Indische markt te kunnen brengen. DaimlerChrysler zegt op dit ogenblik bezig te zijn met een haalbaarheidsstudie en voegt er aan toe dat er een mogelijkheid bestaat om samen te werken met een locale partner, die de carrosserie of het chassis van de voertuigen zou produceren. DaimlerChrysler wil daar echter geen termijn op plakken.

De Indische autobusmarkt wordt op dit ogenblik beheerst door Tata Motors en Ashok Leyland. Maar ook marktleider Volvo heeft eerder dit jaar in Bangalore een productie-eenheid voor bussen opgestart. Daar kunnen ongeveer 1.200 exemplaren per jaar worden vervaardigd. DaimlerChrysler is op de Indische markt al aanwezig met Mercedez-Benz en de super-luxewagen Maybach. In totaal verkocht DaimlerChrysler vorig jaar in India 1.924 auto’s. Dat is een record.