managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Campagnes tegen illegaal kopiëren werken

Posted by managing21 on augustus 22nd, 2006

Jongeren kunnen wel gemotiveerd worden om het illegaal kopiëren achterwege te laten. Dat stelt de Nederlandse Ban Illegale Games en Software (BIG). De organisatie heeft rond het illegaal downloaden de voorbije twee jaar actie gevoerd en zegt daarmee de houding van jongeren veranderd te hebben. 

“Bijna de helft van de jongeren is inmiddels tegen het maken en krijgen van kopieën van games en software,” zo stelt BIG. “Twee jaar geleden lag dat percentage nog op 33 procent.” De kennis over de materie is volgens de initiatiefnemers fors toegenomen. “Jongeren weten nu dat het niet alleen illegaal is om te kopiëren, maar ook dat het schade toebrengt aan de industrie,” wordt er opgemerkt.

De organisatie geeft wel toe dat deze percentages niets eggen over het daadwerkelijke gedrag van jongeren. Wel gaven de onderzochte jongeren een aantal redenen aan om een originele versie van een game of software aan te schaffen. Belangrijk daarbij is volgens hen dat men bij de originele versie zeker weet dat deze compleet is. Een ander argument is dat men ook gerust kan zijn wat betreft virussen en spyware.