managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Spaceshuttle wordt opgevolgd door Orion

Posted by managing21 on augustus 23rd, 2006

De Orion-ruimtecapsule wordt de opvolger van de spaceshuttle. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bekend gemaakt. Orion moet tegen 2014 astronauten naar het International Space Station brengen. Tegen 2020 staat een nieuwe maanlanding op het programma. 

Orion is de naam van het helderste sterrenbeeld dat op het noordelijk halfrond zichtbaar is. “Vele van zijn sterren zijn gebruikt voor navigatie en hebben ontdekkingsreizigers eeuwenlang naar nieuwe werelden geleid,” motiveerde projectleider Skip Hatfield de naamkeuze. De capsule moet zes bemanningsleden en vracht naar het ruimtestation brengen.

Voor missies naar de maan is er ruimte voor vier personen. Uiteindelijk moet Orion ook worden ingezet voor bemande vluchten naar Mars. Orion krijgt dezelfde vorm als de spaceshuttle, maar is uitgerust met de nieuwste technologie. Hoofddoel van het nieuwe ruimtevaart zal zijn om bemanningen voor langere tijd naar de maan te brengen. Op deze manier kunnen zij zich voorbereiden op een lange reis naar Mars.