managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Kwart Europese gezinnen heeft breedband

Posted by managing21 on augustus 27th, 2006

Volgens het onderzoeksbureau Eurobarometer heeft 23 procent van de Europese gezinnen een internettoegang met breedband. Bij alleenwonenden blijkt breedband minder populair te zijn, want daar bedraagt de penetratie amper 12 procent. Bij huishoudens met meerdere gezinsleden stijgt dat tot 34 procent. Het onderzoek werd uitgevoerd in december vorig jaar en januari dit jaar. 

Opmerkelijk is echter dat bij de gezinnen zonder breedband 40 procent benadrukt ook geen zin te hebben om in de toekomst over te schakelen. Ze stellen dat de tevreden zijn met de snelheid van hun telefoon-verbinding of het internet niet vaak genoeg gebruiken om de hogere kosten van een breedband-aansluiting te verrechtvaardigen.

Uit het onderzoek bleek verder dat 80 procent van de Europese gezinnen over een mobiele telefoon beschikt. Het onderzoek bevestigt dat vooral jongeren geneigd zijn om een mobiele telefoon te hebben in plaats van een vaste verbinding. In de leeftijdscategorie van 15 tot 29 jaar bezit 58 procent uitsluitend een mobiele telefoon. In de leeftijdsgroep boven de 60 jaar is dat nog 6 procent.