managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Vakanties ongezond voor laptops

Posted by managing21 on augustus 29th, 2006

Vakanties zijn voor bedrijfslaptops een ongezonde periode. Dat stelt de Business Software Alliance (BSA). De organisatie waarschuwt ervoor dat in deze periode de kans groter is op een besmetting met illegale software. Vooral allerlei markten op buitenlandse toeristische bestemmingen zijn daarbij volgens de BSA een echt oord des verderfs.

De BSA stelt dat IT-afdeling binnen bedrijven tijdens de vakantieperiode meestal niet op volle sterkte draait en dat een besmetting met illegale software dan ook mogelijk niet zo snel wordt opgemerkt. “Toch blijft het bedrijf verantwoordelijk voor het bezit van deze illegale producten,” luidt de BSA-waarschuwing.

Bovendien is het risico op besmetting groter omdat vele vakantiegangers op hun toeristische bestemming allerlei computerproducten kopen. Daarbij wordt opgemerkt dat in sommige landen illegale software volop verkrijgbaar is op de markt. “Het zou dan ook kunnen dat werknemers die software op hun laptops installeren zonder dat ze weten dat ze illegaal bezig zijn,” wordt er aan toegevoegd.

Zo stelt de BSA dat mensen dikwijls op een plaatselijke markt een cd-rom met een game voor hun kinderen of een goedkope versie van een besturingssysteem kopen. Dan kan het kwaad al vrij snel zijn geschied, aldus nog de BSA. De organisatie dringt dan ook aan op extra waakzaamheid. Over de omvang van deze illegale invoer heeft de BSA echter geen idee.