managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Europees internet blijft Amerikaans gekleurd

Posted by managing21 on september 2nd, 2006

De Amerikaanse bedrijven Google, Yahoo, Microsoft en eBay voeren ook in Europa de online rangschikking aan. Dat blijkt uit het Amerikaanse onderzoeksbureau Comscore. Google heeft volgens de onderzoekers trouwens meer succes in Europa dan op zijn Amerikaanse thuismarkt. 

Comscore berekende dat Google in Europa 156 miljoen unieke bezoekers heeft, op korte afstand gevolgd door Microsoft met 144 miljoen. Daarna volgen Yahoo (99 miljoen), eBay (86 miljoen), Time Warner (59 miljoen), Wikipedia (46 miljoen), Amazon (40 miljoen), Adobe (31 miljoen), Ask (30 miljoen) en Vodafone (30 miljoen).

Ook in België is Google volgens Comscore de grootste online speler, gevolgd door Microsoft en Belgacom. Ook in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië is Google marktleider, telkens gevolgd door Microsoft, op uitzondering van Duitsland. Daar heeft eBay zich op de tweede plaats genesteld. In Engeland en Zweden is Microsoft de belangrijkste online speler. Google staat er op de tweede plaats.