managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Bedrijfsleiders vinden draadloos werken belangrijk

Posted by managing21 on september 2nd, 2006

Ondernemers vinden draadloos ondernemen erg belangrijk voor hun bedrijf. Dat blijkt uit een Nederlands onderzoek van het magazine De Zaak en het postbedrijf KPN. De ondervraagde ondernemers blijken talrijke zakelijke voordelen te zien in draadloos ondernemen en bovendien ook comfortabeler te kunnen werken. 

De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 83 procent van de bedrijfsleiders uit de KMO-sector draadloos werken erg belangrijk blijkt de vinden. Ze stellen dat draadloze communicatie bijzonder veel voordelen biedt. “Op die manier kunnen ze naar eigen zeggen overal beschikking over hun eigen bedrijfsgegevens,” aldus De Zaak

Daarnaast merken de ondervraagde bedrijfsleiders op dat draadloos werken hen meteen ook de mogelijkheid geeft om hun klanten op maat gemaakte informatie kunnen bezorgen. Bovendien stellen ze dat het draadloos werken hen ook veel meer vrijheid bezorgt.

Uit het onderzoek moet blijken dat 62 procent van de betrokken bedrijfsleiders een mobiele computer gebruikt. Eén op vier zegt minstens vijftien dagen per maand mobiele apparatuur te gebruiken. Bij vijftien procent gebeurt dat zelfs dagelijks. Daarnaast zegt 43 procent van de ondernemers met draadloze communicatie een betere balans te hebben tussen werk en privé.

Wel wordt toegegeven dat draadloze communicatiemogelijkheden tot langere werkdagen aanleiding geeft. Twee op drie zegt daardoor langere werktijden te presteren.