managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Britse vrouwen houden van een rijke man

Posted by managing21 on september 3rd, 2006

De financiële draagkracht van een man is belangrijker dan zijn uiterlijk. Dat is tenminste de mening van Britse vrouwen. Zo blijkt uit een studie van het Britse National Savings & Investments (NSI). Mannen vinden geld bij een vrouw daarentegen veel minder belangrijker dan schoonheid. 

Uit het NSI-onderzoek bleek dat 45 procent van de Britse vrouwen de financiële kant van een potentiële partner belangrijker vindt dan zijn uiterlijk. Financieel succes van de man is voor een vrouw een inkomen van bijna 75.000 euro per jaar. Meer dan tien procent van de Britse vrouwen legt de lat zelfs op 150.000 euro. Verder vinden vrouwen dat een man bijna 40.000 euro op zijn spaarboekje moet hebben staan, terwijl dat in realiteit gemiddeld 30.000 euro bedraagt.

Bij mannen kijkt echter amper 22 procent naar de financiële mogelijkheden van een vrouw. Voor hen is een vrouw financieel succesvol wanneer ze minstens 60.000 euro per jaar verdient. Bovendien vinden ze een spaarboekje van 22.500 euro bij een vrouw voldoende. De realiteit komt hier uit op een gemiddelde van 21.000 euro.

De NSI-onderzoekers stellen dat de studie duidelijk uitwijst dat financiën een heel belangrijke pijler vormen van de relatiedynamiek. “Mensen geloven duidelijk dat ze geluk daadwerkelijk kunnen kopen,” stippen ze aan. Van alle ondervraagden zegt 64 procent dan ook dat financiële zekerheid belangrijk is voor het succes van een relatie. Financiële onzekerheid zet een relatie onder druk.