managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Consument heeft weinig vertrouwen in blogs

Posted by managing21 on september 3rd, 2006

Steeds meer marketeers zijn van plan om in de nabije toekomst te adverteren op blogs en publieke forums, maar volgens een onderzoek van Jupiter Research worden deze formaten slechts door een klein gedeelte van de consumenten als betrouwbaar beschouwd. 

Volgens de onderzoekers vertrouwt slechts 21 procent van de consumenten product informatie op dergelijke sociale media. “Er is een dubbel zo groot vertrouwen in corporate websites of professionele commentaarsites,” aldus Jupiter. “Nochtans heeft ongeveer 20 procent van de adverteerders om in de nabije toekomst gebruik te maken van virale marketing.”

Jupiter stelt dat debuterende virale marketeers even gedreven op reclame op blogs en sociale netwerksites springen als ervaren marketeers, zowel voor het opdrijven van de merkbekendheid als voor direct respons. Maar ervaren marketeers zijn van plan om veertig procent te besteden in online campagnes. Novices in virale marketing doen dat maar half zoveel.