managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Brits pr-beleid is geldverspilling

Posted by managing21 on september 3rd, 2006

De Britse regering verspilt teveel overheidsgeld aan spindoctors en pr-campagnes. Dat stelt de conservatieve oppositiepartij. Het aantal pr-medewerkers van de Britse regering zou volgens de conservatieven zijn verdrievoudigd. Over diezelfde periode zou het aantal pr-uitgaven met ongeveer 300 miljoen euro zijn gestegen. 

“De Britse overheid heeft op dit ogenblik meer dan 3.200 persmedewerkers in dienst,” aldus de krant The Guardian. “Dat is drie keer meer dan in 1997, het jaar dat Labour aan de macht kwam. Ook de overheidsuitgaven aan reclame, marketing en public relations zouden sindsdien zijn verdrievoudigd. In 1997 was dat nog 165 miljoen euro, maar nu bedraagt dat al 480 miljoen euro.”

Van al die communicatiemedewerkers zijn er 1.815 in vaste dienst. Toen de conservatieve Tories in 1997 nog aan de macht waren, waren er volgens Tories-cijfers amper 300 persmedewerkers. “Bovendien heeft het Britse kabinet ook nog eens 77 politieke adviseurs,” aldus de conservatieven. “In plaats van de overheidsdiensten te verbeteren, wordt het geld echter verspild aan de salarissen van spindoctors.”

“De regering heeft de plicht om met het publiek te communiceren en om daarbij nieuwe technologie en andere communicatiemiddelen te betrekken, zoals websites, e-mail en sms,” aldus een woordvoerster van de Labour-partij. “De regering heeft nu een netwerk opgebouwd van communicatiemensen, die zijn toegerust met de hoogste professionele standaard.”