managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Met PDA-computer door Antwerps Vleeshuis

Posted by managing21 on september 3rd, 2006

De traditionele vitrinekasten verdwijnen steeds meer uit de musea. Interactiviteit is in de plaats gekomen van het louter uitstallen van de museumcollectie en de bijhorende verklarende panelen. Dat is ook het geval bij de vernieuwde collectie van het Antwerpse Vleeshuis. Het Vleeshuis is naar eigen zeggen het allereerste Belgische museum dat zijn permanente presentatie aanvult met een handcomputer voor de bezoeker.

heylen1x.jpg

De collectie van het Vleeshuis is gewijd aan de muziek in de stad. Een dergelijk thema vraagt uiteraard om een ondersteuning door audiovisuele media. Daardoor wordt het er onder meer mogelijk om de Antwerpse beiaardier live aan het werk te zien. “Maar het meest unieke van het aanbod is een kleine PDA-handcomputer,” vertelt An Teyssen, pr-verantwoordelijke van de Antwerpse musea.

Deze multimedia-tour verrijkt volgens de pr-verantwoordelijke het gewone bezoek met extra muziekfragmenten. “Bijkomende informatie in tekst en beeld laat de bezoeker toe om zich naar hartelust in het museumverhaal te verdiepen,” aldus nog An Teyssen. De PDA-tour werd ontwikkeld door het interactieve communicatiebureau D8D uit Middelkerke. Dat heeft in het verleden ook al samengewerkt met onder meer het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, het Museum voor Hedendaagse Kunsten Antwerpen en het Museum Plantin Moretus.