managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Te oud voor internet

Posted by managing21 on september 5th, 2006

De Britse telecomprovider Carphone Warehouse heeft geweigerd een 75-jarige vrouw aan te sluiten. Het bedrijf voerde volgens de Britse media aan dat de vrouw in kwestie, Shirley Greening-Jackson te oud was en door haar hoge leeftijd het verkoopscontract niet zou begrijpen. Volgens het bedrijf moet die regel ouderen juist beschermen.

De vrouw had graag een contract willen afsluiten voor een gecombineerd telefoon- en internetpakket, maar een verkoper stuurde haar weg omdat ze ouder was dan zeventig. Shirley Greening-Jackson zou volgens de verkoper wel een abonnement kunnen krijgen indien ze zich zou laten vergezellen door een jonger familielid. Die zou haar dan het contract kunnen uitleggen.

De vrouw liet het daar echter niet bij en stapte met haar verhaal naar de media. Ze zei zopas nog de meest ingewikkelde papieren ingevuld te hebben om een visum voor Rusland aan te vragen. “Vorig jaar heb ik nog over de Chinese muur gelopen,” aldus Greening-Jackson. “Maar nu ben ik schijnbaar te oud om een formulier in te vullen. Dit is pure discriminatie.”

Carphone Warehouse voerde aan dat het 70-plussers-beleid is ingevoerd om ouderen te beschermen. “We kregen in het verleden veel klachten van ouderen die beweerden dat de verkopers hen verkeerde producten hadden aangesmeerd,” motiveerde het Britse bedrijf zijn beslissing.