managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Terreurdreiging kost British Airways zestig miljoen

Posted by managing21 on september 5th, 2006

De veiligheidsmaatregelen op de Britse luchthavens naar aanleiding van de terreurdreiging van vorige maand, heeft luchtvaartmaatschappij British Airways veel geld gekost. Door die terreurdreiging en de daaropvolgende vertragingen zouden de inkomsten van de luchtvaartmaatschappij met bijna zestig miljoen euro hebben doen dalen.

De Britse luchtvaartmaatschappij, de derde grootste van Europa, schrapte half augustus in totaal 1.280 vluchten om het oponthoud, dat was ontstaan door de verhoogde veiligheidsmaatregelen, weg te werken. De maatregelen waren nodig omdat de Britse politie op 10 augustus had gemeld bomaanslagen in verscheidene uit Groot-Brittannië vertrekkende vliegtuigen te hebben voorkomen.

Ondanks de terreurdreiging, bleef augustus echter een goede maand voor British Airways. Het bedrijf vervoerde meer passagiers dan in dezelfde maand een jaar voordien. Vooral in de business class werd een aanzienlijke groei genoteerd. Daar werden immers 9,5 procent meer zetels verkocht.