managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Londen heeft een kantoorhotel

Posted by managing21 on september 5th, 2006

In Londen is begin deze maand een hotel geopend met een uitzonderlijk aanbod. Het betreft het Hoxton Hotel, dat in East End naast de traditionele hotelactiviteiten ook kantoorkamers aanbiedt. Daar kunnen zakenmensen voor een beperkte som voor één dag ruimte huren om te werken.

In het hotel kunnen zakenmensen de beschikking krijgen over een bureau, draadloos internet, telefoon en een sanitaire ruimte. De kantoorkamers zijn op werkdagen beschikbaar en kunnen van 10 uur tot 16 uur worden gebruikt. De huurprijs voor één dag bedraagt iets meer dan 25 euro.

Het idee werd ontwikkeld door Sinclair Beecham, medeoprichter van de Britse restaurantketen Pret a Manger. Het idee zou gegroeid zijn uit onvrede met de prijzenniveau’s die de hotels plegen te hanteren. Het zette Beecham naar eigen zeggen aan om een eigen hotelproject annex businessruimte met een superieur design tegen klantvriendelijke prijzen aan te bieden.