managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Lancia wil meer buitenlandse verkopen

Posted by managing21 on september 6th, 2006

De Italiaanse autoconstructeur Lancia moet in de toekomst een hogere verkoop halen op de buitenlandse markten. Dat zegt Lancia-topman Sergio Marchionne. Op dit ogenblik wordt tachtig procent van de Lancia-verkoop gerealiseerd op de Italiaanse thuismarkt, maar dat moet volgens hem teruggeschroefd worden tot ongeveer de helft.

Daarom wil Marchionne het merk nieuwe impulsen geven op de bestaande exportmarkten, maar ook nieuwe afzetgebieden laten betreden. Volgend jaar zou Lancia geïntroduceerd worden in Rusland en Scandinavië. Een jaar later zouden dan de Japanse en Britse markt moeten volgen.

“Uiteindelijk wil Lancia in 2010 ongeveer 300.000 auto’s verkopen,” aldus de krant De Telegraaf. Het voorbije jaar bleef die verkoop hangen op 120.000 exemplaren. Daarvan nam de Lancia Ypsilon ongeveer zestig procent voor zijn rekening. Marchionne noemde deze doelstellingen haalbaar.

Lancia heeft in Italië een marktaandeel van acht procent. “Dat is bevredigend,” aldus Marchionne. “Maar dat vormt geen goede basis voor de toekomst van het merk.” Op Europees vlak wordt er een samenwerking gezocht met het verkoopnetwerk van zusterbedrijf Alfa Romeo.