managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Diamantsector start online pr-campagne

Posted by managing21 on september 7th, 2006

In het kader van een eerder aangekondigde voorlichtingscampagne voor consumenten en handelaars over belangrijke diamantonderwerpen, lanceert de World Diamond Council (WDC) de website www.diamondfacts.org. Dat gaat gepaard met een grote reclamecampagne in de belangrijkste Amerikaanse en internationale kranten.

Diamondfacts.org biedt volgens WDC-woordvoerders een brede waaier aan informatie over diemanten, gaande van de geschiedenis van de diamanthandel en de wereldwijde sociale en economische voordelen van de diamantindustrie tot de manier waarop de sector omgaat met de problemen van conflictdiamanten.

WDC-voorziter Eli Izhakoff zegt dat de website de consument zich goed moet doen voelen met zijn diamantaankopen en een aantal mythes en misvattingen over de industrie uit de weg wil ruimen. “Daarbij werd beroep gedaan op wetenschappers, industriële organisaties en andere experts om ervoor te zorgen dat de juiste informatie wordt gepubliceerd en de verschillende gezichtspunten aan bod komen,” aldus Izhakoff.

Op de website wordt benadrukt hoe diamanten wereldwijd bijdragen tot tewerkstelling en welvaart en hoe de sector vooral in Zuid-Afrika bijdraagt tot de gezondheidszorg, onder meer door de ondersteuning van de strijd tegen de verspreiding van het aids-virus en de zorg voor aids-wezen. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van persoonlijke getuigenissen.

Eveneens belangrijk is de sectie waarin aangetoond wordt hoe de sector de strijd heeft aangebonden tegen conflictdiamanten, die burgeroorlogen in Afrika hebben helpen financieren. In het begin van deze eeuw vertegenwoordigden conflictdiamanten volgens de WDC ongeveer vier procent van de totale productie van de sector. Dat zou nu teruggedrongen zijn tot minder dan één procent.