managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Captain Kirk wil niet in de ruimte

Posted by managing21 on september 7th, 2006

William Shatner, de vertolker van Captain Kirk in de befaamde science-fiction serie Star Trek, heeft een aanbod van Richard Branson naast zich neergelegd om als passagier mee te vliegen met de eerste vlucht van het commerciële ruimtetuig Virgin Galactic. De maidentrip van de ruimtecapsule is voorzien voor 2008. Paris Hilton gaat wel mee.

Shatner kreeg volgens de Engelse tabloid The Sun van Richard Branson een uitnodiging om tegen een prijs van 114.000 pond mee te vliegen met de eerste vlucht van Virgin Galactic, die in 2008 gelanceerd zal worden vanop de Spaceport in New Mexico. De 75-jarige Shatner zei een grote fan te zijn van reizen naar het onbekende, maar wierp op geen zin te hebben om ruimteziek te worden.

Paris Hilton gaat wel mee. Een woordvoerder vertelde dat Hilton altijd al een fan is geweest van Star Trek. Anderen vrezen echter dat ze het verblijf aan boord van Virgin Galactic minder comfortabel zal vinden dan ze gewoon is. De passagiers moeten een G-kracht van 4.500 kilometer per uur – sneller dan een kogel – kunnen verdragen vooraleer ze vijf minuten gewichtloosheid kunnen genieten. Bovendien moeten de passagiers ook een pamper dragen, want aan boord zijn geen sanitaire installaties voorzien.

Ook model Kate Moss en actrice Sigourney Weaver hebben zich al ingeschreven voor de vlucht. In totaal zouden al 161 passagiers een plek hebben gereserveerd.