managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Seks is voorbijgestreefd

Posted by managing21 on september 8th, 2006

Seks is op het internet niet langer meer het meest gebruikte zoekonderwerp. Dat blijkt uit onderzoek van de Australische Queensland University en de Amerikaanse Pennsylvania State University. Volgens de studie wordt er nu vooral gezocht naar zakengerelateerde onderwerpen. 

Volgens de onderzoekers heeft dertig procent van de zoekopdrachten vandaag met zaken te maken. Andere populaire zoektermen hebben te maken met mensen, reizen, locaties, computers, gezondheid, onderwijs en entertainment. Slechts 3,8 procent van alle zoektermen heeft te maken met seks. In de beginperiode van het internet bedroeg het aandeel van erotisch getinte onderwerpen nog 17 procent van alle zoektermen.

De terugval van seks als populaire zoekopdracht is volgens de onderzoekers onder meer te wijten aan het stijgende percentage vrouwelijke internetters. Ze stellen dat vroeger vooral jonge mannen het grootste gedeelte van de internetbevolking uitmaakten. “Maar vandaag surfen ook kinderen, moeders en oma’s,” aldus onderzoekster Amanda Spinks van de Queensland University tegenover het persbureau Australian Associated Press.

Daarnaast wordt er opgemerkt dat er nu ook een veel bredere waaier aan informatie is terug te vinden op het internet. “Vroeger waren er niet bijzonder veel zakengerelateerde websites terug te vinden op het internet,” aldus de onderzoekers. “Maar vandaag is er een overvloed aan dergelijke websites.”