managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Triple play vooral voor hoog opgeleiden

Posted by managing21 on september 10th, 2006

Er wordt veel gesproken over triple play – het aanbieden van televisie, telefonie en internet over één abonnement – maar de daadwerkelijke vraag blijft nog altijd vrij beperkt. Dat blijkt ook uit een studie van het Nederlandse onderzoeksbureau Acxiom. Amper één op tien consumenten geeft aan te overwegen om in de toekomst over te stappen op een dergelijk totaalaanbod. 

“Het aanbieden van televisie, telefonie en internet over één abonnement is de laatste tijd veel in het nieuws,” aldus het magazine Marketing Tribune. “Voorlopig lijkt echter slechts tien procent van de mensen dit totaalaanbod werkelijk te overwegen.” Bovendien is er volgens het magazine duidelijk sprake van een heel specifieke doelgroep die in triple play is geïnteresseerd.

“Onderzoeksbureau Acxiom stelt dat voornamelijk de hoogopgeleide, goed verdienende en gadgetlievende groep tweeverdieners interesse heeft,” voert Marketing Tribune aan. “Daarnaast is ook de groep eveneens hoogopgeleide jonge ouders met een goede financiële draagkracht geïnteresseerd.” Aanbieders van triple play doen er volgens het magazine dan ook goed aan om deze groepen heel gericht te benaderen.