managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Nederlands team in volgend F1-seizoen

Posted by managing21 on september 10th, 2006

Op de wagens van het Midland-team stonden tijdens de voorbije Grote Prijs van Italië prijkte de naam Spyker. De Nederlandse constructeur heeft het team dan ook overgenomen van de Russische zakenman Alex Schnaider. Het team komt volgend jaar met een Nederlandse licentie aan de start. Bij Midland rijdt onder meer de Nederlandse piloot Christijan Albers.

De Nederlandse autofabrikant Spyker zou ongeveer 84 miljoen hebben betaald voor de overname van het Midland-team. Spyker wordt financieel ondersteund door een groep investeerders, waaronder de Nederlandse internetondernemer Michiel Mol. Het was al een tijdje duidelijk dat Spyker interesse had om actief te worden in de Formule Eén en Midland over te nemen.

Michiel Mol benadrukt al tien jaar bij de Formule Eén betrokken te zijn als sponsor van teams en rijders en al geruime tijd ambities te hebben om structureel in een team te stappen. Spyker-topman Victor Muller zegt dat de Formule Eén bijzonder belangrijk is om de naamsbekendheid van het Nederlandse automerk te vergroten.

Spyker MF1 Racing heeft Mike Gascoyne aangetrokken als hoofd van de technische afdeling. Gascoyne werkte vroeger voor Jordan, het team dat door de Russische zakenman Schnaider werd overgenomen en omgedoopt tot Midland. Daarna was hij actief voor Toyota, waar hij eerder dit jaar werd bedankt voor bewezen diensten. Teambaas Colin Kolles van Midland blijft aan boord.

Jordan kwam in 2005 in handen van Schnaider. Het Midland-team zal dan ook slechts één jaar meegedraaid hebben in de Formule Eén. De nieuwe eigenaars willen van Spyker een winnend team maken.