managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Functietitel belangrijker dan inkomen

Posted by managing21 on september 12th, 2006

Een meerderheid van de managers vindt een functietitel belangrijker dan zijn salaris. Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse recruteringsbureau Imprint Search & Selection. Managers beschouwen de functietitel als een belangrijk middel om hogerop te komen en als een goed onderhandelingsmiddel bij functionerings- en sollicitatiegesprekken. 

Eén op tien managers blijkt zelfs een kwart van zijn salerisverhoging in te willen ruilen voor een hogere titel. Anderzijds heeft 62 procent van de managers toch nog altijd liever een salarisverhoging dan een hogere titel. De manager heeft de indruk dat een goede functietitel hem een voorsprong kan geven op zijn concurrenten, zowel binnen als buiten het bedrijf.

Werkgevers moeten zich volgens de onderzoekers realiseren dat een functietitel erg belangrijk is voor een aantal mensen. “Dat geldt zeker voor managers,” wordt er aan toegevoegd. “Velen van hen zijn zelfs bereid erover te onderhandelen om hun carrière te begunstigen. Bedrijven moeten het belang van een functietitel dus niet onderschatten.”