managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Gratis online conferenties bij Yahoo

Posted by managing21 on september 12th, 2006

Internetgigant Yahoo biedt voortaan gratis groepsconferenties aan voor zijn gebruikers van instant-messaging en internettelefonie. Daarbij wordt samengewerkt met het Amerikaanse Vapps, een leverancier van conferentie-diensten en bijhorende apparatuur. Vapps sloot in juni al een gelijkaardig contract met het internettelecom-bedrijf Skype, marktleider met meer dan honder miljoen gebruikers. 

De dienst ConFreeCall kan gedownload worden op Yahoo Messenger with Voice en moet toelaten dat gratis online groepsconferenties kunnen gehouden worden. De service is een aanvulling op bestaande diensten voor tekst, geluid en foto’s. Het instant-messaging aanbod van Yahoo telt ongeveer 80.000 klanten. Vapps (Voice over Internet Applications) zegt dat het gratis conference calls kan aanbieden met een hoge kwaliteit voor ongeveer vijfhonderd deelnemers.

Daarbij kan een moderator onder meer het volume controleren, sprekers onderbreken, deelnemers aankondigen en de gesprekken opnemen. Vapps biedt daarbij betalende extra diensten aan, zoals het opnemen en terugspelen van de conferentie en een onafgebroken technologische ondersteuning. Vapps zegt tienduizenden gebruikers te hebben voor zijn bestaande conferentiediensten. Daarbij werd een prijs aangerekend van ongeveer 36 dollar voor tien deelnemers.