managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Wereldprimeur voor BMW 7 Hydrogen

Posted by managing21 on september 12th, 2006

De Duitse autoconstructeur BMW heeft een auto op waterstof geproducerd die klaar is voor massaproductie. Daarmee heeft de Beierse autobouwer een wereldprimeur. Nog dit jaar zouden een honderdtal auto’s geproduceerd worden. Die exemplaren zijn niet bedoeld voor verkoop, maar zullen over de hele wereld tijdelijk ter beschikking gesteld worden van gebruikers.

Auto’s op waterstof produceren geen schadelijke uitlaatgassen en wordt dus gezien als een mogelijke oplossing om bij te dragen tot de strijd tegen de opwarming van de aarde. De auto heeft met één tankbeurt een actieradius van ongeveer 700 kilometer. De BMW 7 Hydrogen rijdt trouwens ook op gewone benzine, zodat hij niet afhankelijk is van de beschikbaarheid van waterstof.

Dat is op dit ogenblik één van de grote problemen van de waterstofmotoren. Er zijn immers nog bijna nergens tankstations zijn waar vloeibare waterstof beschikbaar is. BMW Nederland wil dat volgens het persbureau ANP tijdelijk oplossen met een verplaatsbaar vulstation. Toch zal er een andere oplossing moeten gevonden worden, want een grotere beschikbaarheid van vloeibare waterstof is cruciaal voor de toekomst. Anders is het voor fabrikanten minder aantrekkelijk om auto’s te ontwikkelen die op waterstof rijden.