managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Lonelygirl15 is geen reclamestunt

Posted by managing21 on september 13th, 2006

Lonelygirl15, één van de meest populaire videoreeksen op YouTube, is geen reclamestunt van een grote filmmaatschappij die één van haar volgende projecten wil promoten. Lonelygirl15 is integendeel het geesteskind van drie jonge volwassenen die op het internet wilden experimenteren. Ze hebben beslist het verhaal nu verder te zetten op een eigen website.

Er was in de Verenigde Staten heel wat beroering ontstaan rond de videobelevenissen van Lonelygirl15 op de sociale netwerksite YouTube. Lonelygirl15 was zogenaamd de 16-jarige Bree en haar strijd in de pubertijd. Maar al vlug begonnen fans wantrouwen te koesteren en Lonelygirl15 ervan te verdenken een commerciële stunt te zijn van een filmmaatschappij uit Hollywood.

Daarop hebben de geestelijke ouders van Bree zich bekend gemaakt aan het persbureau Associated Press. Het initiatief kwam van de 28-jarige Miles Beckett uit Californië, die op het idee kwam om te experimenteren met korte videofragmenten als verhaallijn. Hij ontmoette filmmaker Mesh Flinders (26) op een fuif. Die creëerde het verhaal van een tienermeisje dat zich meer op haar gemak voelde bij volwassenen dan bij leeftijdsgenoten.

Bij het project werd ook de 27-jarige advocaat Greg Goodfried uit Los Angeles betrokken. Samen zochten ze naar de acteurs die in de videofragmenten moesten optreden. De opnames verschenen in juni voor het eerst op YouTube en MySpace. De initiatiefnemers stellen het publiek niet te willen bedriegen te hebben, maar reacties en suggesties van de kijkers in hun verhaal te willen invoegen hebben.

De rol van Bree wordt gespeeld door de 19-jarige Nieuw-Zeelandse Jessica Rose, die onlangs naar Los Angeles verhuisde. De onthulling van de waarheid heeft het succes van Lonelygirl15 echter niet doen afnemen. Het aantal kijkers is integendeel exponentieel toegenomen. De initiatiefnemers zetten de avonturen van Lonelygirl15 nu verder op een eigen website. Ze worden daarbij ondersteund door het bedrijf Revver, dat video-makers financieel helpt door reclame toe te voegen.