managing21.be

Managing21: een blik op het heden en de toekomst van de economie.

Technologiesector houdt rekening met weblogs

Posted by managing21 on september 18th, 2006

Niet in elke economische sector wordt veel aandacht besteed aan weblogs en RSS-meldingen, maar in de technologische industrie is dat duidelijk wel het geval. Dat blijkt althans uit een onderzoek van KnowledgeStorm en Universal McCann rond Emerging Media. Meer dan de helft van de respondenten uit de technologiesector zegt zich bij zijn aankoopbeslissingen te laten beïnvloeden door de berichten op weblogs. 

De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 53 procent van de ondervraagden zich bij aankoopbeslissingen voor het werk laat leiden door berichten op weblogs. Ongeveer 80 procent van de ondervraagden liet weten weblogs te lezen. Daarbij zegt 51 procent minstens één keer per week een weblog te raadplegen.

Daarnaast benadrukte meer dan de helft van de respondenten dat zowel op zakelijk als technologisch vlak beroep te doen op weblogs. Daarbij zegt 53 procent dat ze wekelijks een weblog lezen voor zakelijke informatie, terwijl 57 procent technologische weblogs leest. Bovendien voert 70 procent aan inhoud van weblogs minstens één keer per maand aan anderen door te spelen.

Daarnaast vertelde 59 procent van alle ondervraagden dat ze vertrouwd zijn met RSS-technologie, met 31 procent van de respondenten die geabonneerd is op RSS-feeds.